donderdag 1 december 2016

Oefening begonnen, nog geen reactie Rusland

Oekraïne is vanmorgen zoals gepland begonnen aan de tweedaagse oefening van de luchtmacht in de Zwarte Zee aan de westkust van de Krim, ondanks het Russische dreigement dat er tegenmaatregelen te verwachten zijn. Afgelopen nacht maakte Oekraïne de waarschuwingsbrief openbaar die het Russische ministerie van Defensie afgelopen vrijdag overhandigde aan de militaire attaché van de Oekraïense ambassade in Moskou.

De brief bevat een onvervalst dreigement: ''Het ministerie van Defensie van de Russische Federatie waarschuwt dat als er raketten in het aangegeven gebied worden gelanceerd, die worden vernietigd door de luchtverdediging van het leger van de Russische Federatie.'' En: ''Als de gelanceerde raketten een bedreiging vormt voor Russische voorzieningen in dit deel van het Russische gebied (op de grond, op zee en in de lucht), dan wordt een tegenaanval uitgevoerd om de lanceerinrichtingen te vernietigen.''

Dat de oefening desondanks doorgaat, werd vanmorgen bekend gemaakt door woordvoerder Volodimir Krizhanivksi van het Zuidelijke Luchtmachtcommando. Op tv-zender 112 zei hij dat er middellange raketten van het type S-300 worden gelanceerd om verouderde Su-143 raketten uit de lucht te schieten. ''Daarmee is al een begin gemaakt. Alles gaat volgens plan.'' Van Russische zijde is er nog geen reactie. Wel werd gisteren al de Russische luchtverdediging op de geannexeerde Krim in staat van paraatheid gebracht.

Bron: Unian
"The Defense Ministry of the Russian Federation warns that if launched missiles are spotted in the said area, they will be destroyed by the air defense forces of the Armed Forces of the Russian Federation," the letter reads. "If the launched missiles pose a threat to Russian facilities located in this area of the Russian Federation's territory (the ground, the sea and airspace), a response strike will be carried out to destroy the launchers," the Russian Defense Ministry warned.

Read more on UNIAN: http://www.unian.info/politics/1654292-ukraine-publishes-russias-letter-against-missile-tests-near-crimea.html

Geen opmerkingen: