vrijdag 2 december 2016

Eën soldaat gedood, drie gewond, 42 aanvallen

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen is gisteren een Oekraïense soldaat om het leven gekomen. Drie soldaten raakten gewond. De rebellen voerden in totaal 42 aanvallen uit. In de omgeving van Marioepol gebruikten ze daarbij 82 en 120 millimeter mortieren om de stad Krasnohorivka en de dorpen Sjirokine en Talakivka onder vuur te nemen.

Tegen soldaten bij Marinka, Novohrihorivka en Novotrojtske werden volgens een legerwoordvoerder granaatwerpers, pantserwagens, anti-luchtdoelgeschut en zware machinegeweren ingezet. Bij Novotrojtske en Krasnohorivka werden sluipschutters gesignaleerd. Nabij Donetsk waren er aanvallen met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren op posities van het lever bij Avdiivka, Zajtseve en Loehanske.

Uit de provincie Loehansk werden aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren gemeld op het dorp Balka Kosharna, terwijl granaatwerpers werden gebruikt tegen Novo-Oleksandrivka, Trojtske en Krimske. Het dorp Stanitsja Loehanske, waarover een wederzijdse terugtrekking is afgesproken als het zeven dagen achtereen rustig is, werd ook weer eens aangevallen.
Bronnen: Unian, Censor.net

Geen opmerkingen: