dinsdag 6 december 2016

Bild: 'EBU wil songfestival van Kiev naar Moskou'

Er zijn geen problemen meer met de financiering van het Eurovisie Songfestival, mei volgend jaar in Kiev. Volgens minister Oleksandr Daniljoek is de organisatie daarmee niet meer in gevaar. De Duitse krant Bild meldt echter dat binnen de European Broadcast Union (EBU) al gesproken is over het overhevelen van de organisatie van het songfestival naar Rusland, de nummer twee van het songfestival van dit jaar.

Het risico dat dit gebeurt, wordt onderkend door Hanna Hopko, de voorzitter van de parlementscommissie voor Buitenlandse Zaken. ''Dat zou rampzalig zijn voor ons.'' De EUB ontkent echter dat overwogen wordt om het Eurovisie Songfestival naar Moskou te verplaatsen. Desondanks zijn er zorgen dat de organisatie in Kiev niet rond komt als gevolg van financiële problemen.

Minister Daniljoek zegt weliswaar dat het geld geen probleem meer vormt, maar moet wel toegeven dat met name het gemeentebestuur van Kiev een kunstgreep moet toepassen. De hoofdstad wil 200 miljoen hrivna (7,1 miljoen euro) bijdragen, maar kan daarvan 150 miljoen hrivna pas in 2018 op tafel leggen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: