dinsdag 6 december 2016

Avakov ligt niet wakker van motie van wantrouwen

Minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken zegt geen zorgen te maken over een motie van wantrouwen tegen hem. ''Het is al de 63e keer dat ze me weg proberen te krijgen, het zal ook nu wel goed komen'', reageert hij. De motie is gisteren ingediend door parlementslid Sergii Kaplin van het Blok-Porosjenko die de minister verantwoordelijk houdt voor te veel politiegeweld.

Hij is al geruime tijd bezig om voldoende medestanders te vinden om van Avakov af te komen. In augustus meldde Kaplin dat hij voldoende handtekeningen had verzameld, maar pas gisteren was data inderdaad het geval.

Avakov ligt geregeld onder vuur, niet in het minst door zijn vaak onbehouwen uitlatingen. De motie van afkeuring komt op een bijzonder moment, aangezien afgelopen weekeinde zes agenten om het leven kwamen door een onderlinge schietpartij van politiemensen die op jacht waren naar enkele woningovervallers. Avakov was op dat moment op werkbezoek in Canada. Die reis heeft hij afgebroken om thuis klaarheid te kunnen krijgen over de schietpartij.

Bron: 112

Geen opmerkingen: