dinsdag 27 september 2016

Rebellen voeren aantal aanvallen weer op

De pro-Russische rebellen blijken niet van zins om te stoppen met vechten. Gisteren voerden ze hun aanvallen op het Oekraïense leger zelfs weer op en verdubbelden die zelfs, nadat het midden vorige week nagenoeg rustig was in de Donbas. De meeste aanvallen werden gemeld uit de omgeving van de havenstad Marioepol, maar ook rond Donetsk en in de provincie Loehansk was het verre van rustig te noemen.

In Loehansk richtten de rebellen zich met granaatwerpers en zware machinegeweren op soldaten bij de dorpen Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka en Stanitsja Loehanska. Nabij Marioepol waren soldaten bij de dorpen Starohnativka, Sjirokine en Pavlopol het mikpunt. Rond Marinka was een scherpschutter actief. De rebellen openden het vuur met bewapende pantservoertuigen op Starohnativka.

In de omgeving van de stad Donetsk werden soldaten bij het dorp Zajtseve beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, en met 120 millimeter mortieren het dorp Nizjnje Lozove. Met machinegeweren werden soldaten beschoten bij de stad Avdiivka.

Bij de aanvallen van de rebellen raakten gisteren drie Oekraïense soldaten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: