maandag 5 september 2016

Opnieuw stapels autobanden bij kantoor Inter

Er dreigen opnieuw problemen te ontstaan bij het kantoor van tv-zender Inter aan de Dmitrivskastraat. Activisten hebben autobanden met een vrachtwagen aangevoerd en ze opgestapeld langs de schutting die in opdracht van de politie is geplaatst, maar ook bij de toegangen tot het gebouw. Er zijn zo'n vijftig activisten aanwezig, waarvan onduidelijk is tot welke groepering ze behoren. Het is er nu rustig. De politie kijkt vooralsnog toe, terwijl er ook brandweerlieden en ambulancepersoneel in de buurt is.

Na de brandstichting van gistermiddag zijn acht verdachten aangehouden, maar die zijn volgens natioinaal politiechef Chatja Dekanojdze inmiddels vrijgelaten. De politie heeft inmiddels wel de beschikking over bewakingsbeelden, aan de hand ze daarvan de brandstichters hoopt te achterhalen.

Inmiddels bemoeit ook president Petro Porosjenko zich met de problemen bij de tv-zender die er door de activisten van wordt beschuldigd een Russische spreekbuis te zijn. Hij heeft procureur-generaal Joeri Loetsenko opdracht gegeven dat die zich persoonlijk bezig moet houden met het onderzoek naar de daders. ''Het is onvoorstelbaar dat er mensen zijn die zomaar een gebouw binnen stappen en de boel in brand steekt. We staan niet toe dat dit escaleert.''

Bronnen: Interfax, Unian, website president

Geen opmerkingen: