donderdag 25 augustus 2016

Timosjenko over Savtsjenko: 'Ze moet veel leren'

Joelia Timosjenko, de leider van de Moederlandpartij, heeft haar partijgenote Nadia Savtsjenko gisteren in de rug aangevallen door in een interview met tv-zender 112 op te merken dat zij geen verstand heeft van politiek en dat ze zich voorlopig moet inhouden met haar uitspraken over politici. ''Zij heeft geen ervaring met internationale politiek, niet met het oplossen van politieke vraagstukken. Daardoor begrijpt ze een heleboel processen niet. Dat is niet verwonderlijk, want ze heeft in het leger gezeten. Daarvan begrijpt ze alles.''

De voormalige helikopterpilote die twee jaar gevangen zat in Rusland werd door Timosjenko persoonlijk binnen gehaald als parlementslid bij de Moederlandpartij. Om electorale redenen werd Savtsjenko zelfs lijsttrekker bij de parlementsverkiezingen van oktober 2014 in plaats van de toch immer ambitieuze oud-premier die onder toenmalig president Viktor Janoekovitsj ook om politieke redenen twee jaar gevangen zat.

Toen Savtsjenko echter naar Oekraïne terugkeerde, haalde ze meteen uit naar politici als Timosjenko en zet ze alles op alles om gevangenen uit Rusland of door de separatisten bezette gebieden terug naar huis te krijgen. Daartoe wil ze gaan onderhandelen met de separatisten, iets waar Timosjenko fel op tegen is.

In het televisie-interview met 112 zei Timosjenko dat Savtsjenko ''moet gaan leren, leren en leren'' en dat ze ''zichzelf moet gaan ontwikkelen'', wat er op neer komt dat ze zich gedeisd moet houden totdat ze voldoende weet van het politieke bedrijf.

Bron: TASS

Geen opmerkingen: