zaterdag 13 augustus 2016

Rebellen richten zich steeds meer op Marioepol

De havenstad Marioepol is in toenemende mate het doelwit van aanvallen van de pro-Russische rebellen. Ruim de helft van de in totaal 61 aanvallen had daar gisteren plaats. Posities van het Oekraïense leger bij Vodiane, Hnoetove, Starohnativka, Sjirokine en Novohrihorivka werden beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren.

Soldaten bij Krasnohorivka en Marinka werden met mortieren bestookt. Langs de frontlijn tussen Sjirokine en Marinka zetten de rebellen pantserwagens in om de soldaten onder vuur te nemen. Vanuit Marinka werd gemeld dat de rebellen met antiluchtdoelgeschut schoten op soldaten. Ook waren in dit gebied sluipschutters actief.

In de omgeving van de stad Donetsk werden soldaten bij Nevelske, Majorske en Avdiivka beschoten met 82 millimeter mortieren, zware machinegeweren en granaatwerpers. Ook de legerposities bij Novoselivka Droeha, Loehanske en Majorsk werden beschoten. Nabij Avdiivka werd een sluipschutter waargenomen. In de provincie Loehansk werd geschoten met zware artillerie en 120 mortieren op Novozanika, Stanitsja Loehanska en Zhovte.

Bij de aanvallen is gisteren een Oekraïense soldaat om het leven gekomen. Twee soldaten raakten gewond. Donderdag sneuvelde ook een soldaat. Toen liepen vier militairen verwondingen op.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: