zaterdag 27 augustus 2016

Oekraïense leger: 88 aanvallen van rebellen

De pro-Russische rebellen hadden het gisteren weer voorzien op de Oekraïense soldaten die de stad Avdiivka verdedigen. Het industrieterrein waar de soldaten al sinds januari stand houden werd door tanks bestookt met zo'n 60 granaten. De dorpen Zajtseve en Piski werden bestookt met 122 millimeter artillerie. Van het totaal van 88 aanvallen van de rebellen waren er 37 gericht op legerposities in de omgeving van de stad Donetsk.

In de buurt van de havenstad Marioepol werden 31 aanvallen geregistreerd. Soldaten bij Krasnohorivka kregen zelfs te maken met 152 millimeter artilleriegeschut, maar ook werden mortiergranaten en zware machinegeweren op ze afgevuurd. Vodiane, Hnoetove, Novotrojtske, Berezove, Marinka en Sjirokine werden beschoten met 82 millimeter mortieren. Bij Marinka was een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk begon de dag met een grote artillerieaanval op het dorp Krimske. Er werden zo'n 50 122 millimeter granaten op het dorp afgevuurd. Ook 's avonds was er weer een beschieting van Krimske. Soldaten bij Novozvanivka, Popasna en Stanitsja Loehanska werden onder vuur genomen met granaatwerpers en zware machinegeweren.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: