maandag 18 juli 2016

Twee inwoners Marinka gewond bij beschieting

Pro-Russische rebellen hebben gisteren 64 aanvallen uitgevoerd op het Oekraïense leger. Daarbij werden mortieren, granaatwerpers en zware machinegerwern ingezet tegen legereenheden bij Avdiivka, Zajtseve en Majorsk. De buurtschap Datsja werd beschoten met 120 millimeter mortieren, het dorp Verchniotoretske met 82 millimeter mortieren. Ook rond Novhorodske was het onrustig.

Oostelijk van de havenstad Marioepol werden soldaten bij Starohnativka, Sjirkonie, Novoselivka en Hnoetove bestookt met 120 millimeter mortieren. Bij Pavlopil kregen ze te maken met 82 millimeter mortieren, bij Marinka werden ze beschoten vanuit pantserwagens en daar waren ook sluipschutters actief. In Marinka raakten een 67-jarige man en een 35-jarige vrouw gewond bij een beschieting.

In de provincie Loehansk werden 120 millimeter mortieren gebruikt door de rebellen bij Novozvanivka, bij Starii Aidar werden 82 millimeter mortieren en antiluchtdoelgeschut ingezet. Orechove kreeg te maken met een aanval met granaatwerpers.

Bronnen: Censor.net, Interfax

Geen opmerkingen: