maandag 11 juli 2016

Oppositieblok zet in op ontbinding parlement

Het Oppositieblok wil alle 43 parlementszetels teruggeven in een poging om tot vervroegde verkiezingen te komen. ''Dit parlement heeft gefaald, daarover kunnen we duidelijk zijn. Laten we daarom het parlement uit onszelf ontbinden en nieuwe verkiezingen houden zodat de Oekraïners het parlement krijgen dat ze verdienen'', zei fractievoorzitter Joeri Bojko eerder vandaag tijdens een overleg met collega-fractievoorzitters. Volgens Bojko zijn er behalve de 43 zetels van zijn fractie nóg eens 80 zetels nodig om het parlement te kunnen ontbinden.

De Moederlandpartij hamert al maandenlang op het houden van nieuwe parlementsverkiezingen, omdat ze het erg goed doet in de peilingen. Dat geldt ook voor fractievoorzitter Joelia Timosjenko, terwijl de partij met Nadia Savtsjenko een echte troef in handen heeft om veel stemmen te kunnen behalen bij snelle verkiezingen.

De Moederlandpartij is alleen te klein om samen met het Oppositieblok tot ontbinding van het parlement te komen, los van de vraag of ze samen wil werken met deze voortzetting van de Partij van de Regio's van voormalig president Viktor Janoekovitsj. De Moederlandpartij trekt momenteel wel samen op met de Radicale Partij door met regelmaat de parlementsvergaderingen onmogelijk te maken.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: