maandag 18 juli 2016

Protest in Horlivka tegen belastingverhogingen

Naar schatting duizend inwoners van de stad Horlivka hebben zaterdag geprotesteerd tegen het voornemen van de zelfbenoemde autoriteiten van de Volksrepubliek Donetsk om de belastingen te verhogen. Onder de betogers waren veel kleine ondernemers die het maar niets vinden dat ze zelfs belasting moeten betalen over de bezittingen die ze al hadden voordat de separatisten in het voorjaar van 2014 bezit namen van de stad die toen nog een kwart miljoen inwoners telde.

''Ze bedenken elke dag nieuwe regels'', aldus één van de betogers die er aan toevoegde dat ze graag terug willen naar de situatie zoals die was voordat de separatisten de macht grepen. ''Wie zijn het eigenlijk? En wie zijn wij? We horen nergens bij, niet bij Rusland en niet bij Oekraïne.'' In mei 2014 was er voor het laatst een grootschalig protest in Horlivka toen inwoners betoogden voor aansluiting bij Rusland.

Volgens de inlichtingendienst van het Oekraïense leger zijn gisteren drie gewonden gevallen toen de separatisten een einde maakten aan een protest tegen het plaatsen van artilleriegeschut in de plaats Komsomolsk. De inwoners vrezen dat het Oekraïense leger terug gaat schieten, waarbij ze zelf in de vuurlinie belanden. De drie gewonden zouden schotwonden hebben opgelopen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: