zondag 10 juli 2016

G5 gaan Oekraïne helpen bij aanpak Donbas

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië willen Oekraïne helpen bij het vinden van een aanpak voor het oorlogsconflict in het oosten van het land. Dat heeft president Petro Porosjenko vanavond gezegd. Minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken wist de problemen die Oekraïne met Rusland heeft goed onder de aandacht te brengen tijdens de NAVO-conferentie van de afgelopen dagen in de Poolse hoofdstad Warschau.

Het is de bedoeling dat de G5-landen helpen bij het tot stand brengen van een daadwerkelijk staakt-het-vuren komt, en niet een bestand dat dagelijks op grote schaal geschonden wordt, dat alle zware wapens ook daadwerkelijk teruggetrokken worden, dat gijzelaars worden vrijgelaten en de waarnemers van de OVSE ongehinderd toegang krijgen tot het door de pro-Russische rebellen bezette gebied.

"We hebben op deze conferentie bereikt wat we wilden bereiken'', blikte president Porosjenko vanavond tevreden terug. Het overleg dat hij voerde met de G5-landen werd onder meer bijgewoond door de Amerikaanse president Barack Obama.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: