vrijdag 3 juni 2016

Rebellen voeren opnieuw 49 aanvallen uit

Met 49 aanvallen van de pro-Russische rebellen was het gisteren weer een gewelddadige dag in Oost-Oekraïne. De meeste aanvallen werden weer gemeld na het invallen van de duisternis. Piski en Opitne werden bestookt met mortiergranaten, liefst 86 maal in twee uur tijd. De soldaten op het industrieterrein van Avdiivka kregen te maken met zware machinegeweren en granaatwerpers, die bij de dorpen Loehanske, Zajtseve en Trojtske met 82 millimeter mortieren. Ook werden daar aanvallen gemeld vanuit pantserwagens.

Het bruggenhoofd van het leger tussen Horlivka en Svitlodarsk werd bestookt met zware machinegeweren, de kolenmijn Boetivka met zowel 82 als 120 mortieren. In de omgeving van de havenstad Marioepol werden aanvallen gedaan met mortieren op de dorpen Novotrojtske en Pavlopil. In de provincie Loehansk werden Oekraïense soldaten bij Novozvanivka en Stanitsja Loehanska onder vuur genomen met granaatwerpers.

De soldaten zagen zich in een aantal gevallen genoodzaakt om terug te schieten, aldus een vanmorgen uitgegeven verklaring van de legerleiding.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: