donderdag 2 juni 2016

Oekraïne zoekt uitweg van impasse visumplicht

De Oekraïense regering zoekt naar wegen om een spoedige afschaffing van de visumplicht voor de Europese Unie toch mogelijk te maken, ondanks de zorgen om de grote toestroom van vluchtelingen. Dat zegt plaatsvervangend directeur van de presidentiële organisatie Kostjantin Jelisejev in een interview met het persbureau Interfax.

''Niemand had kunnen voorzien dat de EU zo'n grote stroom migranten te verwerken zou krijgen. Het is een groot politiek probleem geworden, dat zelfs de positie van de belangrijkste Europese politici in gevaar brengt'', constateert Jelisejev. Tegelijkertijd vindt hij dat de EU bepaalde verplichtingen tegenover Oekraïne heeft dat al sinds 2008 in gesprek is over afschaffing van de visumplicht.

''Daarom zijn we nu op zoek naar een wegen om, enerzijds, het probleem van de illegale migratie aan te pakken waarmee de EU te maken heeft, en anderzijds, om de toezeggingen aan Oekraïne voor afschaffing van de visumplicht waar te maken. Volgens Jelisejev wordt daarmee voortgang geboekt bij zowel het Europese Parlement als bij de Europese Raad van Ministers.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: