dinsdag 21 juni 2016

Al 460 ziekenhuisopnames door rotavirus in Izmajel

Het aantal inwoners van de stad Izmajel dat zo ziek is geworden van vervuild water dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen, is volgens burgemeester Andrii Abramtsjenko sinds het weekeinde opgelopen tot 460. Onder hen zijn 281 kinderen. Vanmorgen lagen nog altijd 215 inwoners in het ziekenhuis, waaronder 111 kinderen. Het inmiddels aangetroffen rotavirus leidt tot ernstige diarree met grote kans op uitdroging.

''Waren het aanvankelijk vooral kinderen die erg ziek werden, nu zijn het vooral volwassenen. Dat komt niet alleen omdat volwassenen meer weerstand hebben, maar ook omdat ze het minder nauw nemen met de hygiëne'', aldus de burgemeester vanmorgen op een persconferentie. ''Ondanks onze dringende oproep om niet in open water te gaan zwemmen, haalde de politie afgelopen weekeinde toch nog veel mensen uit het water.''

Abramtsjenko deed opnieuw een oproep aan de inwoners van Izmajel en de omliggende dorpen in de provincie Odessa om voorzichtig om te gaan met groenten en fruit, maar ook om zeker niet te gaan zwemmen in open water.

Bron: 24 Today

Geen opmerkingen: