zaterdag 18 juni 2016

250 inwoners Ismajil ziek door onbekende infectie

In de stad Izmajil zijn 250 inwoners met ernstige infectieverschijnselen opgenomen in plaatselijke ziekenhuizen. Er is zelfs een noodhospitaal in een schoolgebouw om de stroom patiënten aan te kunnen. Onder de patiënten zijn 134 kinderen. In totaal hebben 336 inwoners medische hulp in moeten roepen. Ze moeten overgeven, hebben last van diarree en flinke koorts. Het is volgens burgemeester Andrii Abramtsjenko nog onduidelijk waar de zieketeverschijnselen door zijn veroorzaakt. ''Aan het drinkwater ligt het in elk geval niet, zo is uit onderzoek gebleken. Wel hebben we uit voorzorg extra chorides toegevoegd.''

De oorzaak kan ook liggen in de hevige regenval van gisteren die voor overstroomde toiletten zorgde omdat de riolering al het water niet aan kon. Alle restaurants, winkels en markten zijn vandaag gesloten. Medewerkers van de gemeente gaan de huizen langs om overstroomde toiletten te ontsmetten. De politie is inmiddels een onderzoek begonnen naar de oorzaak.

Izmajil is een stad met 85.000 inwoners in het zuidwesten van het land, in de provincie Odessa en op de grens met Roemenië.

Bronnen: Censor.net, Unian

Geen opmerkingen: