vrijdag 13 mei 2016

Russische deelnemer songfestival in opspraak

Sergej Lazarev, die Rusland vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival, is het niet eens met de Russische annexatie van de Krim en hij laat dat ook blijken. In een interview met een Oekraïense tv-zender liet Lazarev al eens weten dat hij de Krim nog altijd als Oekraïens grondgebied ziet. Het betreffende interview mag dan twee jaar oud zijn, maar de zanger is niet van gedachten veranderd.

Een recente video waarop Sergej Lazarev de annexatie van de Krim afwijst, heeft voor de nodige discussie gezorgd in Rusland. Hij geeft daarin te kennen dat hij niet in gaat op uitnodigingen om op de Krim op te treden. ''In dit stadium ben ik daartoe niet bereid'', aldus Lazarev die een Oekraïense grootmoeder blijkt te hebben.

Zijn standpunt wordt door de meeste Russen niet begrepen. ''Ik sla het songfestival dit jaar over'', twitterde journalist Dmitri Smirnov van de Russische krant Komsomolskaja Pravda. Hij zal niet de enige zijn. Lazarev zelf heeft intussen ingebonden. Zijn woorden over de annexatie van de Krim zouden uit hun verband zijn getrokken.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: