dinsdag 2 februari 2016

Zelfredzaamheid heeft veel weg van knipperlicht

De parlementsfractie van Zelfredzaamheid ventileert momenteel bijna dagelijks een ander standpunt. Wel in de coaltie, weg uit de coalitie, dan weer blijven. Duidelijk is wel dat premier Arseni Jatsenjoek de gebeten hond is: hij moet opstappen, betoogde fractievoorzitter Oleh Berezjoek gisteravond in het tv-programma Svoboda Slova.

Hij stelde voor dat hij en zijn collega-fractievoorzitters van de coalitiepartijen achter gesloten deuren naar een oplossing zoeken, ''net zo lang tot er witte rook is''. Volgens Berezjoek is het hoog tijd dat de leidende politici het landsbelang laten prevaleren boven eigenbelang. ''Het is duidelijk dat Jatsenjoek het vertrouwen van de bevolking heeft verloren.''

Zelfredzaamheid houdt het er voorlopig maar op dat de partij deel blijft uitmaken, maar dat standpunt kan elke dag weer veranderen. Inmiddels heeft landbouwminister Oleksej Pavlenko met frisse tegenzin zijn ontslag aangeboden aan het parlement in opdracht van het partijbestuur en de parlementsfractie.

Jatsenjoek's partij Volksfront heeft in peilingen amper nog aanhang. De kiezers zien geen vooruitgang in het land. Terwijl de corruptie en daarmee de zelfverrijking van een kleine groep door gaat, hebben ze zelf fors in moeten leveren door de inflatie van 45 procent.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: