donderdag 4 februari 2016

Video: Azov bespot nepfilmpjes met eigen nepfilm

Hoe maak ik een nepfilmpje in 20 minuten. Dat is de titel van een satirisch bedoelde video die het Azovbataljon op YouTube heeft geplaatst om de eerdere filmpjes te ontkrachten waarin zogenaamde Azovstrijders Nederland met aanslagen dreigen als niet voor het associatieverdrag met Oekraïne wordt gestemd tijdens het referendum op 6 april.

Azov heeft inmiddels de Oekraiense en buitenlandse media gevraagd het gisteren op GeenStijl gepubliceerde nepfilmpje te negeren ''omdat het hier duidelijk om provovaties gaat''. Zelf heeft Azov een filmpje gemaakt, zogenaamd met rebellen die zichzelf ''inwoners van Novarussia'' noemen en soldaten van de bataljons Sparta en Somalie van de volksrepublieken Donetsk en Loehansk''.

De 'rebellen' zeggen in het filmpje dat ze de waarheid naar buiten willen brengen. ''Die waarheid is dat onze autoriteiten zijn opgehouden met ons te betalen, zodat we geen geld hebben om naar onze gezinnen te sturen. Stelen mogen we ook niet, want onze autoriteiten zeggen dat er niets meer te stelen valt. En tegen jou, Zachartsjenko, zeggen we het volgende: als de situatie over een maand of twee niet beter is, dan gaan we naar Polen om daar geld te verdienen door aardbeien te plukken.''

Bronnen: Unian, YouTube

Geen opmerkingen: