dinsdag 9 februari 2016

StopFake heeft nu ook een Nederlandse versie

De website StopFake.org is er nu ook in het Nederlands. De site werd in maart 2014 opgezet door de faculteit en afgestudeerden van de Mohila School voor Journalistiek en door studenten van het journalistieke programma De Digitale Toekomst van Journalistiek voor journalisten en editors. Daarna sloten zich andere journalisten, marketingspecialisten, programmeurs en vertalers aan die de strijd aanbonden met de Russische bronnen die proberen zoveel mogelijk negatief nieuws over Oekraine te genereren.

Hoofddoel van StopFake is het controleren van feiten, het verifiëren van informatie en het weerleggen van onjuiste informatie over gebeurtenissen in Oekraïne die in de media verschijnt. StopFake vertegenwoordigt of steunt geen politieke partij, commerciële organisatie of overheid.

In 2015 heeft StopFake financiële steun gekregen van het Internationaal Renaissance Fonds, het Nationaal Fonds voor Democratie, en van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Tsjechië. Niettemin behoudt StopFake haar redactionele onafhankelijkheid; de organisaties en overheden die het project stenen, bepalen hoe de fondsen worden toegewezen, maar ze hebben geen invloed op de inhoud van StopFake.

Bron: StopFake.org

Geen opmerkingen: