maandag 1 februari 2016

OVSE geeft rebellen met camera zicht op leger

De OVSE helpt de pro-Russische rebellen een handje door vanuit het dorp Sjirokine de Oekraïense soldaten met een camera in de gaten te houden. Journalist Andrej Tsapljenko van TSN meent dat de rebellen die beelden kunnen zien, omdat de OVSE ze doorzendt naar Kiev, Marioepol en Donetsk. Alexander Hug, de plaatsvervangend leider van de waarnemersmissie van de OVSE, moest volgens Tsapljenko erkennen dat die kans aanwezig is.

De journalist vindt het bovendien verkeerd dat er maar één camera geplaatst is in het dorp op 32 kilometer van de grote havenstad Marioepol en die camera staat gericht op de legereenheid nabij Sjirokine. ''Het is heel goed mogelijk dat zelfs de gezichten van de soldaten te herkennen zijn op de beelden.'' De rebellen zitten op 3,5 kilometer afstand en daar is geen OVSE-camera in de buurt.

Op de vraag aan Hug waarom er geen camera gericht is op de posities van de rebellen bij Sjirokine antwoordde de OVSE'er volgens Tsapljenko ''dat de Volksrepubliek Donetsk daarvoor geen toestemming wil geven''.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: