maandag 1 februari 2016

Ondernemers willen zelf eerlijker gaan worden

Het Ondernemers Initiatief (OeBI) heeft een verklaring afgegeven waarin de leden van deze beweging verklaren dat zij voortaan over al hun inkomsten belasting gaan betalen en dat ze niet langer politici omkopen. ''Wij, de eigenaren van zowel grote als middelgrote ondernemingen, zijn ons er van bewust dat wij door onze gedragingen mede hebben bijgedragen aan de huidige economische crisis in ons land'', luidt de verklaring volgens de Ekonomitsjna Pravda.

Onder de ondertekenaars van de verklaring zijn zwaargewichten uit de Oekraïense ondernemerswereld als Serhej Taroeta, Vitali Antonov, Jevhen Oetkin, Viktor Pintsjoek, Viktor Tsoj, Ihor Liski en Lev Blejzer. Zij willen hun verdiensten in eigen land gaan investeren en hun werknemers een eerlijk salaris betalen.

''Als ondernemers zijn we gebaat bij recht en gerechtigheid. Het ontbreekt nu aan vertrouwen omdat ondernemers samenspannen met de politiek. En zonder vertrouwen trekken we geen investeerders aan'', valt in de verklaring van de OeBI te lezen.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: