donderdag 4 februari 2016

Majdan-activist Najem is klaar voor Majdan 3.0

Het parlementslid Moestafa Najem staat in de startblokken om Majdan 3.0 te beginnen als de uittocht van hervormingsgezinde ministers door gaat. Op zijn Facebookpagina schrijft hij dat de leidende politici momenteel alles in het werk stellen om hun belangen veilig te stellen nadat eerst al minister Pivovarksi van Infrastructuur is opgestapt omdat hij werd tegengewerkt bij het uitvoeren van hervormingen en nu de beurt is aan minister Aivaras Ambromavicius.

''Ze geloven nog steeds dat het mogelijk is om de boel te fiksen, waarna ze net zullen doen alsof er niets is gebeurd. Ze zullen het in eigen kring willen oplossen'', schrijft Najem, die voor het Blok-Porosjenko in het parlement zit. De voormalige journalist en activist gaf in november 2013 de aanzet tot het anti-regeringsprotest EuroMajdan door jongeren op te roepen om massaal te gaan demonstreren tegen het niet doorgaan van het associatieverdrag met de Europese Unie.

Najem noemt het vertrek van hervormingsgezinde ministers de eerste signalen van een veranderende situatie. ''Een Majdan 3.0 gaat niet plaatsvinden op straat, maar het is een politieke revolutie. Van mensen die de politiek in zijn gegaan om verandering te brengen, en die het zat zijn om steeds in de rug te worden aangevallen, om technocraten genoemd te worden en die te horen krijgen dat ze niet genoeg doen om hervormingen door te voeren, terwijl ze daar juist zo hun best voor doen.''

De EuroOptimisten, een bundeling van veranderingsgezinde politici in het parlement, steunt volgens Najem de verklaring van Abromavicius over de onwil van de politieke top om de corruptie aan te pakken. De groep heeft aan parlementsvoorzitter Volodimir Hrojsman gevraagd om Abromavicius uit te nodigen om zijn visie in het parlement uiteen te zetten.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: