zaterdag 6 februari 2016

Leger meldt recordaantal aanvallen rebellen

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 84 aanvallen uitgevoerd op eenheden van het Oekraïne, een record aantal voor dit jaar. Donderdag werden 81 aanvallen gedaan en ook was al een recordaantal. De rebellen gebruikten zware wapens, anti-luchtdoelgeschut en pantserwagens bij hun aanvallen.

Doelwit waren de gebruikelijke plaatsen, zoals Marinka, Loehanske, Piski, Opitne en Sjirokine. Onder meer Avdiivka, Zajtseve, Majorsk en de kolenmijn Boetovka werden met 82 en 120 millimeter mortieren beschoten. Volgens het leger zijn elf soldaten gewond geraakt.

De separatisten in Donetsk zegen dat het Oekraïense leger gisteren het vliegveld bij hun stad en het dorp Kominternove hebben aangevallen. ''De beschieting begon 's avonds laat en duurde tot in de nacht. Ruiten sneuvelden, de inwoners moesten schuilen in kelders'', zei een woordvoerder vanmorgen tegen het nieuwsagentschap DNA van de separatisten. Het leger zou 82 en 120 millimeter mortieren hebben gebruikt. Er zouden in totaal veertien aanvallen zijn gedaan op buitenwijken aan de noord- en westkant van de stad Donetsk.
 
Bronnen: Censor.net, TASS

Geen opmerkingen: