zaterdag 6 februari 2016

Klimkin wil ook onderhandelingsplatform voor Krim

Minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken hoopt tijdens het komende overleg over het conflict in Oost-Oekraïne met zijn collega's van Rusland, Duitsland en Frankrijk ook de annexatie van de Krim aan de orde te kunnen stellen. Hij wil dat er een aparte overleggroep komt die bespreekt hoe de Russische annexatie van het schiereiland en de havenstad Sevastopol ongedaan kan worden gemaakt.

''We proberen er druk op te zetten. Rusland zal het onderwerp niet willen bespreken, maar we krijgen gaandeweg meer internationale steun voor ons voornemen om de Krim terug naar Oekraïne te halen'', aldus Klimkin.

De minister meent wel dat Rusland inmiddels heeft begrepen dat het ze duur te staan komt als ze de Krim toch in handen willen houden. De sancties tegen Rusland spelen een rol, maar ook de enorme kosten die het voortduren van de huidige situatie met zich mee brengen. ''Het gaat ze van geen kant lukken met de Krim. Daarom kunnen ze maar beter aan de onderhandelingstafel plaats gaan nemen'', klinkt het strijdlustig.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: