maandag 1 februari 2016

Blok-Porosjenko ziet geen alternatief voor Jatsenjoek

Fractievoorzitter Joeri Loetsenko van het Blok-Porosjenko wil Arseni Jatsenjoek behouden als premier, ondanks de toenemende druk vanuit de coalitie. ''Het vertrek van de premier en daarmee van zijn gehele kabinet betekent dat er vervroegde verkiezingen nodig zijn'', zei Loetsenko gisteravond in een interview met tv-zender Inter.

De Moederlandpartij en Zelfredzaamheid willen af van het kabinet en ook het Blok-Porosjenko is niet eensgezind. Terwijl de Moederlandpartij vooral garen wil spinnen bij vervroegde verkiezingen is Zelfredzaamheid nog een stap verder gegaan door het vertrouwen in het kabinet op te zeggen. Zelfredzaamheid wil echter geen vervroegde verkiezingen, al wordt dat door de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Loetsenko dan onvermijdelijk geacht.

''Dat komt neer op zeker vier maanden vol onrust, van onverantwoordelijk gedrag van politici die allerlei populistische uitspraken doen'', aldus Loetsenko die juist vindt dat 2016 een jaar moet worden van politieke stabiliteit, van investeringen en economische ontwikkeling. Wel is hij voorstander van het vervangen van ministers die onvoldoende presteren.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: