dinsdag 2 februari 2016

Blok-Porosjenko stelt lijst nieuwe ministers op

De parlementsfractie van het Blok-Porosjenko heeft een aantal nieuwe ministers voorgedragen voor het kabinet van premier Arseni Jatsenjoek en fractievoorzitter Joeri Loetsenko heeft het mandaat gekregen om daar met de coalitiepartners over te gaan onderhandelen. Dat meldt de nieuwssite Oekrajinska Pravda.

Het parlementslid Oleksej Hontsjarenko (35) is voorgedragen als minister van Volksgezondheid. Hij was eerder de voorzitter van het provinciebestuur van Odessa. Parlementslid Hlib Zahori en Taras Koetovi (beiden 39) zijn voorgedragen als ministers van respectievelijk Milieu en Landbouw. Zahori was eerder algemeen directeur van het farmaceutisch bedrsijf Darnitsa, Koetovi had de leiding over het bedrijf Rise, onderdeel van de holding UkrLandFarming.

Adviseur Pavlo Rjabikin (50) van burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev is voorgedragen als minister van Infrastructuur. Hij was parlementslid en eerder korte tijd onderminister van Infrastructuur. De acteur Jevhen Nistsjoek (43) zou minister van Cultuur kunnen worden, een functie die hij ook al bekleedde in het interim-kabinet in 2014. Professor Oleksandr Spivakovksi (59) is door het Blok-Porosjenko aangewezen voor de post van minister van Onderwijs. Hij is nu plaatsvervangend voorzitter van de parlementscommissie voor Onderwijs en Wetenschappen.

De advocaat Vitali Kovaltsjoek (46) is voorgedragen voor de nieuwe ministerspost voor Europese Integratie. Hij is vicepartijvoorzitter van Oedar. Kovaltsjoek is opgeleid aan de John F. Kennedy School of Governement van de Harvard Universiteit.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: