woensdag 3 februari 2016

Acht ambassadeurs zijn ''zeer teleurgesteld''

De ambassadeurs van zeven Europese landen, van Canada en de Verenigde Staten hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin zij hun ''diepe teleurstelling'' uitspreken over het aftreden van Aivaras Abromavicius als minister van Economische Ontwikkeling en Handel. ''Afgelopen jaar hebben Abromavicius en zijn team van deskundigen flinke stappen gemaakt bij het doorvoeren van economische hervormingen om de Oekraïense economie stabieler te maken, om de wijdverbreide corruptie aan te pakken en meer openheid en transparantie in de regering te brengen'', aldus de negen ambassadeurs.

Zij dringen er bij de Oekraïense regering op aan om het werk van Abromavicius voort te zetten met ''een breed samengestelde ploeg toegewijde professionals die het landsbelang boven eigenbelang stellen''. Het is belangrijk, aldus de ambassadeurs, dat de leidende politici hun meningsverschillen terzijde leggen en eensgezind de schouders er onder zetten om Oekraïne uit de al decennialange malaise te helpen.

De verklaring is onder meer ondertekend door de ambassadeurs van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Litouwen. De naam van de Nederlandse ambassadeur ontbreekt.

Bron: Ministerie van Economische Ontwikkeling en Handel van Oekraine

Geen opmerkingen: