donderdag 4 februari 2016

Abromavicius zet zijn ontslagaanvraag door

Minister Aivaras Abromavicius van Economische Ontwikkeling en Handel is niet van plan om zijn ontslagaanvraag in te trekken. Dat heeft een woordvoerder van zijn ministerie vanavond laten weten. President Petro Porosjenko drong daar gisteren op aan, maar Abromavicius zet door. Hij laat het aan het parlement over om over zijn ontslagaanvraag te stemmen.

Eerder vandaag werd bekend dat vier andere ministers hun ontslagaanvraag in willen trekken. Het gaat om Joeri Stets (Informatie), Oleksej Pavlenko (Agrarische Zaken), Alexander Kvitasjvili (Volksgezondheid) en Andrej Pivovarski (Infrastructuur). Pavlenko wilde zelf niet opstappen, maar werd door zijn coalitiepartij Zelfredzaamheid daartoe gedwongen.

Het kabinet van premier Arseni Jatsenjoek hield vanavond een spoedzitting achter gesloten deuren. Na afloop werd meegedeeld dat er een actieplan is opgesteld voor de komende twaalf maanden waar alle ministers zich aan hebben verbonden. ''We gaan door onder het motto Eén voor allen en allen voor één'', verklaarde Jatsenjoek.

Bronnen: Unian, Censor.net

Geen opmerkingen: