dinsdag 10 november 2015

Weer geen meerderheid voor anti-discriminatiewet

Het parlement is er opnieuw niet in geslaagd om een wetsvoorstel aan te nemen dat discriminatie op de werkvloer verbiedt. Tegenstanders betoogden dat het voorstel leidt tot het toestaan van het homohuwelijk. Onzin, zei fractievoorzitter Joeri Loetsenko van het Blok-Porosjenko. ''Dit betekent niet dat we het homohuwelijk gaan legaliseren. Het gaat er om dat we homoseksuelen niet van de werkvloer mogen weren, omdat deze wet dat verbiedt.''

En parlementslid Mikola Kniazjitski van het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek wees er op ''dat zelfs een traditioneel katholiek land als Polen'' wetgeving kent die discriminatie op grond van seksualiteit, ras of godsdienst verbiedt. President Petro Porosjenko deed vandaag ook nog een poging om een meerderheid in het parlement te krijgen voor het wetsvoorstel dat essentieel is voor afschaffing van de visumplicht door de Europese Unie.

Het wetsvoorstel is meerdere keren in stemming gebracht. De eerste maal kreeg het voorstel 207 van de benodigde 226 stemmen, een tweede stemming slechts 117.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: