dinsdag 24 november 2015

Internationale experts wisselen kennis MH17 uit

De komende drie weken komen in Nederland internationale experts bijeen die zich buigen over het bewijsmateriaal in het strafrechtelijk onderzoek naar rampvlucht MH17. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt. Het gaat om deskundigen op het gebied van onder meer wapensystemen, explosieven, verf en metaal. Ze zullen tussenresultaten presenteren maar ook aan de slag gaan met nader onderzoek.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het onderzoek naar grondmonsters die zijn genomen op mogelijke lanceerlocaties. Ook wordt meer onderzoek gedaan naar brokstukken die vermoedelijk afkomstig zijn van een Boekraket. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft geconcludeerd dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines is neergehaald met zo'n raket.

Ook in het strafrechtelijk onderzoek is dat het meest waarschijnlijke scenario. Maar omdat er in een toekomstig proces onomstotelijk bewijs moet worden geleverd, is extra onderzoek nodig. Andere scenario's moeten namelijk worden uitgesloten. Het is de derde keer dat internationale experts bij elkaar komen.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: