maandag 3 augustus 2015

Porosjenko: we blijven Marioepol verdedigen

Het Oekraïense leger blijft aanwezig in het gebied tussen Sjirokine en Marioepol om de havenstad met een half miljoen inwoners te beschermen. Die belofte deed president Petro Porosjenko gisteren tijdens een bezoek aan de stad Slavjansk. Dat meldt het weekblad Zerkalo Nedeli. Er is veel ongerustheid onder de inwoners van Marioepol over het voornemen om van het stadje Sjirokine een gedemilitariseerde zone te maken.

Naar verluidt wordt daarover door het leger en de pro-Russische rebellen vandaag een overeenkomst gesloten. Het is de bedoeling dat waarnemers van de OVSE controleren of beide partijen zich aan de afspraak houden. Sjirokine ligt op 30 kilometer van Marioepol, halverwege de weg naar de Russische grens. Het stadje ligt na maandenlange beschietingen over en weer vrijwel volledig in puin.

''Onze eenheid op de heuvels bij het dorp Berdjanske blijft daar. We zullen niet in gaan op provocaties. Marioepol is aanzienlijk beter beschermd dan eerst, omdat we er extra legereenheden naartoe hebben gestuurd. Dat geldt ook voor de omgeving van Adviivka, de Bachmoetka-snelweg en Stjastja'', aldus Porosjenko.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: