dinsdag 4 augustus 2015

Klimkin: 'Krim eerder terug bij Oekraïne dan iedereen verwacht'

De sancties tegen Rusland vanwege de annexatie van de Krim en de moeilijke situatie op het schiereiland sindsdien zullen er volgens de vaste overtuiging van minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken voor zorgen dat Oekraïne de Krim terug krijgt. In het programma Vrijheid van Meningsuiting van ICTV zei de minister gisteravond zelfs te verwachten dat dit eerder gebeurt dan iedereen voor mogelijk houdt.

"De economische sancties blijven zolang Rusland de Krim bezet houdt, omdat de annexatie tegen alle internationale afspraken in gaat. Niemand zal er onder zulke omstandigheden willen investeren, niemand wil er naar toe'', aldus Klimkin.

Hij verwacht dat Rusland op enig moment gedwongen zal zijn om met Oekraïne te onderhandelen. Niet alleen over de Krim, trouwens. Corruptie, misdaad en economische problemen zullen het grote buurland daartoe dwingen. De Oekraïners zullen zich van Rusland afkeren, meent Klimkin. ''De golf van corruptie en misdaad die de Krim overspoelt heeft gevolgen voor heel Rusland.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: