woensdag 1 juli 2015

Video: opbouwen van een Russische basis gefilmd

Het vrijwilligersbataljon Dnipro-1 heeft beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe in twee weken tijd een grote legerbasis wordt opgebouwd in een bosachtig gebied 2 kilometer ten zuiden van het dorp Sontsevo. Met een drone werden op 20 mei en vervolgens op 4 juni beelden vanuit de lucht gemaakt van wat volgens Dnipro-1 een Russische legerbasis is.

De videobeelden tonen aan dat er tientallen soldaten, een aantal T-72 tanks (waarvan een die als mijnenveger dienst kan doen), artillerie, tankwagens, vrachtwagens en zelfs een graafmachine op ongeveer 1 hectare te vinden zijn. Er zijn zelfs wegen en tankgrachten aangebracht. Het geheel wekt de indruk dat hier professioneel, goed voorbereid te werk is gegaan.

De locatie van deze legerbasis is interessant omdat die zich bevindt tussen de grote steden Donetsk en Marioepol. De basis ligt op zo'n 12 kilometer van de frontlijn en manschappen en materieel kunnen dus snel oprukken tegen het Oekraïense leger. Dnipro-1 veronderstelt dat gedacht wordt aan het creëren van een route ten noorden van Marioepol richting de door Rusland geannexeerde Krim, waardoor het niet nodig is om de 500.000 inwoners tellende havenstad zelf in te nemen.

Bronnen: Mashable, YouTube

Geen opmerkingen: