vrijdag 3 juli 2015

Rebellen verlaten totaal verwoest stadje Sjirokine

De pro-Russische rebellen hebben Sjirokine gisteren verlaten. Het stadje is vrijwel volledig vernield door de gevechten van de afgelopen weken. Twee weken geleden zijn ook de laatste inwoners op de vlucht geslagen. De rebellen hebben zich teruggetrokken richting Sachanka en Bezimenne, aldus een woordvoerder van president Petro Porosjenko vanochtend.

Het was volgens het Oekraïense leger een rustige nacht met slechts drie aanvallen van de rebellen. Er werd met geweren en machinepistolen geschoten op een eenheid van het leger bij het dorp Rozsadka in de provincie Donetsk, terwijl in de provincie Loehansk het dorpTriochizbenka met granaten werd beschoten. Ook werden controleposten van het leger bij Berezove en Stanitsja Loehanske onder vuur genomen. Bij de aanvallen raakten vier Oekraïense soldaten gewond.

Legerwoordvoerderer Dmitro Hoetsoeljak zei vanmorgen dat het aantal Russische soldaten langs de grens en in Oost-Oekraïne nu op meer dan 50.000 wordt geschat. Er zouden daarbij nog eens 30.000 militante strijders zijn. Er wordt volop aan gevechtstraining gedaan door recent nieuw geformeerde eenheden, aldus luitenant-kolonel Hoetsoeljak.

Bronnen: Unian, Censor.net

Geen opmerkingen: