vrijdag 3 juli 2015

Minister van Volksgezondheid stapt zelf op

Minister Oleksandr Kvitasjvili van Volksgezondheid is gisteren opgestapt vanwege onenigheid met het Blok-Porosjenko, de grootste parlementsfractie. Analisten menen dat de voormalige Georgiër op teveel tenen heeft gestaan doordat hij met zijn hervormingen van de gezondheidszorg op ramkoers lag.

Er ging aan zijn ontslagaanvraag nog het nodige politieke circus vooraf. 's Morgens werd vanuit het Blok-Porosjenko gemeld dat Kvitasjvili zijn ontslag had ingediend, maar dat werd kort daarna door het ministerie van Volksgezondheid ontkend. Aan het einde van de dag kwam dan toch de ontslagbrief van de minister.

In een toelichting op zijn ontslagaanvraag zei Kvitasjvili dat hij niet wilde riskeren dat de door hem ingediende wetsvoorstellen het niet halen in het parlement, omdat de grootste regeringsfractie niets meer van hem moet hebben. ''Over twee weken zijn we zover dat we een eind kunnen maken aan het verkwisten van overheidsgeld doordat we jaarlijks zo'n 500 miljoen euro teveel betalen voor de aankoop van medicijnen. Ik hoop dat mijn team dit er alsnog door weet te krijgen bij het parlement.''

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: