vrijdag 15 mei 2015

Zuckerberg: Geen Oekraiens kantoor van Facebook

Facebook krijgt geen Oekraïens kantoor, aldus oprichter en algemeen directeur Mark Zuckerberg. ''Op een dag komt het er misschien van, maar nu niet.'' Hij was wel verrast door de 45.000 likes die het verzoek daartoe kreeg, evenals de steunbetuiging van president Petro Porosjenko. Het was Gregori Koepersjmidt uit Cherson die de kwestie aanhangig maakte.

Hij ergert zich aan de Russische trollen die alles wat Oekraïne betreft verdraaien, terwijl die bij het kantoor van Facebook klagen over Oekraïners die prompt geblokkeerd worden. Koepersjmidt wilde daarom een kantoor van de sociale netwerksite in Kiev, van waaruit niet de activiteiten van Oekraïense Facebookers geblokkeerd worden maar juist die van de Russische trollen.

Zuckerberg antwoordde Koepersjmidt en Porosjenko gisteren in een live sessie, waarin hij zich verrast toonde door de 45.000 likes die hun verzoek kreeg. Hij bleek zich in de materie te hebben verdiept, want hij oordeelde het als terecht dat Oekraïense berichten met onwelvoeglijke taal aan het adres van Russische Facebookers zijn verwijderd.

De veronderstelling dat Facebook een kantoor in Moskou heeft, is volgens Zuckerberg onjuist. "Alle Europese berichten op Facebook worden vanuit ons kantoor in Dublin gemodereerd. Onze medewerkers daar beheersen allerlei talen en zijn daarom in staat om de berichten op onwelvoeglijke taal te controleren.''

Koepersjmidt had in het bijzonder commentaar op het bijschrift van een Oekraïens meisje bij een foto van haar gesneuvelde vader: 'Poetin, je bent vervloekt. En dat geldt voor iedereen, echt iedereen, die jou steunt'.
Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: