maandag 18 mei 2015

Premier: 'Wie niet mee wil werken, moet opstappen'

Parlementsleden binnen de regeringscoalitie die niet willen meewerken aan het omvormen van Oekraïne tot een Europees land kunnen maar beter opstappen. Deze boodschap gaf premier Arseni Jatsenjoek af aan de dwarsliggers binnen de coalitie. ''Er moeten de komende drie jaar meer dan 500 wetsvoorstellen door het parlement worden geloodst om onze toenadering tot de Europese Unie gestalte te geven'', zei Jatsenjoek.

In de afgelopen maanden is het parlement weinig voortvarend te werk gegaan. Dat komt voor een belangrijk deel door meningsverschillen binnen de coalitie van het Blok-Porosjenko, Jatsenjoek's Volksfront, Zelfredzaamheid, de Radicale Partij en de Moederlandpartij. De premier gaf er vandaag blijk van dat hij het nu welletjes vindt. ''Dit moet geen papieren coalitie zijn, maar een daadwerkelijke samenwerking'', hield hij de coalitiegenoten voor.

Jatsenjoek constateerde dat ''sommige coalitiegenoten zich gedragen alsof ze in de oppositie zitten'', met het oog op de lokale verkiezingen in oktober. ''Laat ze eerlijk zeggen dat het landsbelang ze niets kan schelen, we kiezen voor populisme en goede peilingen.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: