donderdag 14 mei 2015

Porosjenko vraagt Facebook om kantoor in Kiev

President Petro Porosjenko wil dat Facebook een kantoor in Kiev opent, speciaal om klachten van Oekraïners te behandelden over zogenoemde Russische trollen die misbruik maken van de sociale netwerksite met valse berichtgeving of die verzoeken om Oekraïense gebruikers te blokkeren als die hen niet aan staan.

Porosjenko doet dit in een reactie op een aankondiging van Mark Zuckerberg, oprichter en algemeen directeur van Facebook dat hij vandaag een uur lang vragen van Facebookgebruikers beantwoordt.

Facebook heeft een kantoor in Moskou waar klachten van Oekrainers over misbruik worden behandeld, maar Oekraïense Facebookers willen een 'eigen' kantoor waar ze verwachten dat er meer aandacht is voor hun klachten over de trollen. Zuckerbergs aankondiging van zijn Townhall A&O leidde tot diverse reacties van Oekraïners.

Een verzoek om wat te doen aan de Russische trollen kreeg binnen de kortste keren 41.000 likes van andere Facebookers. ''Zet een eigen kantoor voor Oekraïne op, hou blokkeerverzoeken vanuit Rusland tegen, of misschien kan wat beter worden toegezien op wat de belangrijkste Oekraïense bloggers allemaal schrijven, maar doe iets!''

In de afgelopen weken werden de accounts van diverse prominente Facebookers uit Oekraïne tijdelijk geblokkeerd nadat ze kritisch hadden geschreven over Rusland of over de pro-Russische separatisten in het oosten van het land.

Bron: BBC

Geen opmerkingen: