zondag 10 mei 2015

OVSE ziet weer volop tanks langs frontlinie

De waarnemers van de OVSE hebben volop zware wapens gesignaleerd aan beide zijden van de frontlijn in de Donbas, maar in het bijzonder een grote concentratie van tanks in het door de pro-Russische rebellen bezette gebied ten noordoosten van Marioepol.

''Een onbemand verkenningsvliegtuig van de waarnemersmissie heeft 3 tanks opgespoord in het door het leger gecontroleerde gebied en 30 in het door de separatisten van de DPR gecontroleerde gebied, allemaal in of in de nabijheid van dorpen die vlakbij de frontlijn liggen'', aldus de OVSE in een rapportage.

Dertien tanks werden gezien in het door de rebellen bezette Sontseve, op 57 kilometer zuidelijk van de stad Donetsk. Twee mobiele Grad-raketinstallaties werden 5 kilometer westelijk van het door de rebellen bezette Novoazovsk gezien. Dat is 43 kilometer oostelijk van de havenstad Marioepol.

De waarnemers constateerden dat na het voltooien van de terugtrekking van zware wapens toch weer 31 tanks, een 100 mm. anti-tankwapen en twee Grad-raketinstallaties in de door de rebellen gecontroleerde gebieden werden gezien en negen tanks in het door het leger gecontroleerde gebied.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: