maandag 11 mei 2015

Oproep tot 'Twitterstorm' voor jarige Savtsjenko

Als haar advocaat Ilja Novikov gelijk heeft, dan kan wat extra druk uit het buitenland helpen om Nadia Savtsjenko snel uit de Russische gevangenis te krijgen. Enkele dagen geleden meldde Novikov namelijk dat de autoriteiten vaart achter de rechtszaak tegen de Oekraïense helikopterpiloot te zetten, waarna ze vrij komt.

Een 'Twitterstorm' helpt, meent de advocaat. En vandaag is het daar de juiste dag voor, omdat Savtsjenko haar 34e verjaardag viert. Novikov roept dan ook op om zoveel mogelijk tweets te sturen met de toevoeging #FreeSavchenko.

De advocaat zei vrijdagavond in een talkshow op tv-zender ICTV dat er in de afgelopen weken haast is gemaakt met het strafrechtelijk onderzoek naar de vermeende betrokkenheid van Savtsjenko bij de dood van twee Russische journalisten in de Donbas.

Politici hebben het volgens Novikov steeds vaker over het verlenen van amnestie aan Savtsjenko, maar dan wel met de toevoeging die de Russische president Vladimir Poetin ook steeds gebruikt, namelijk dat de rechter het laatste woord moet hebben.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: