dinsdag 5 mei 2015

DTEK zegt aan marktwerking te hechten

DTEK ontkent de hand te hebben gehad in de recente demonstraties van mijn werkers. Het energiebedrijf van miljardair Rinat Achmetov laat in een persmededeling ook weten dat het zich geen monopolist voelt en zich ook niet zo gedraagt. Alle bezittingen van DTEK zijn volgens het bedrijf rechtmatig verkregen.

Van diverse kanten, onder meer door president Petro Porosjenko en premier Arseni Jatsenjoek, ging de beschuldigende vinger richting DTEK. Maar ook oud-premier Mikola Azarov zou zich met de demonstrerende mijnwerkers hebben bemoeid. De demonstranten zouden gestuurd zijn door DTEK of betaald door Azarov. De mijnwerkers eisten het ontslag van minister Volodimir Demtsitsjin van Energie en Kolen.

De huidige regering wil een einde maken aan de monopoliepositie van DTEK dat zelfstandig in staat de prijzen van kolen en elektriciteit te bepalen. DTEK zegt zelf in de persverklaring van vandaag veel waarde te hechten aan concurrentie op de markt. ''Maar het kapotmaken van grote bedrijven levert daaraan geen bijdrage.''

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: