woensdag 6 mei 2015

'Concentratie van 3.000 rebellen bij Marioepol'

De pro-Russische rebellen hebben 3.000 manschappen in de buurt van Marioepol samen gebracht, aldus militair expert en parlementslid Dmitro Timtsjoek. Hij constateert dat gisteren infanterie, tanks en artillerie naar de omgeving van de havenstad is gebracht. Timtsjoek meent dat daar nu een grote offensieve slagkracht aanwezig is.

Twee militaire konvooien gingen via Makiivka naar Jenakieve en Horlivka. Het eerste konvooi bestond uit zestien pantserwagens, de tweede uit zeven tanks, twee pantserwagens en een aantal legervrachtwagens.

De spanningen lopen intussen steeds verder op. Het Oekraïense leger meldde dat de rebellen gisteravond 42 aanvallen hebben uitgevoerd, ook met zware artillerie. De aanvallen waren weer gericht op de gebruikelijke plaatsen: onder meer Sjirokine (op 23 kilometer van Marioepol), Opitne en Piski (vlakbij het vliegveld van Donetsk).

Maar ook de rebellen melden op hun beurt aanvallen van het leger op hun posities. De dorpen Sjirokino, Sachanka en Horlovka zouden zijn bestookt met mortieren, artillerie en tanks. Sachanka ligt in de buurt van Marioepol.

Bronnen: ZIK, Censor.net, Tass

Geen opmerkingen: