vrijdag 1 mei 2015

Communistische leider wil snel verkiezingen

De communistische partijleider Petro Simonenko vindt dat er op korte termijn vervroegde parlementsverkiezingen moeten komen. Hij vindt het parlement in de huidige samenstelling ''anti-Oekraiens'', zo zei hij vandaag tijdens een manifestatie op de Dag van de Arbeid bij het Museum van de Grote Vaderlandse Oorlog in Kiev. Simonenko meent dat het parlement wordt ''aangestuurd'' door het Internationaal Monetair Fonds dat verregaande hervormingen eist.

Volgens de communistische voorman handelt de regering in het belang van het Westen en van de oligarchen, de miljardairs met politieke invloed. Tegenstanders wordt op alle mogelijke manieren het leven zuur gemaakt, aldus Simonenko. ''Laten we deze dictatuur snel beëindigen en de macht aan het volk geven.''

Hij zei ook dat de regering de in Minsk gemaakte afspraken schendt door niet aan de bevolking uit te leggen hoe het decentralisatieproces vorm krijgt, welke grondwetswijzigingen worden voorbereid en op welke termijn en wanneer er lokale verkiezingen in de Donbas worden gehouden.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: