zaterdag 9 mei 2015

Arrestaties SBU in Charkiv en Dnipropetrovsk

De staatsveiligheidsdienst SBU zegt één van de leiders van de Partizanenbeweging in Charkiv te hebben opgepakt. Het zou gaan om een 42-jarige Oekraïner, een vroegere medewerker van het ministerie van Binnenlandse Zaken die vorig jaar geronseld zou zijn door een Rus die deel uitmaakt van het ministerie van Staatsveiligheid van de Volksrepubliek Donetsk.

De man zou sabotage- en verkenningsgroepen hebben opgezet, bestaande uit oud-politiemensen en militairen, die verantwoordelijk zijn voor tal van bomaanslagen in en rond de stad Charkiv in de afgelopen maanden. Ook zou allerlei militaire informatie zijn doorgespeeld. Hij zou ook een bomaanslag gepland hebben op een fabriek van militair materieel in Charkiv. Bij de man thuis zouden handgranaten en andere explosieven gevonden zijn.

Ook in Dnipropetrovsk werd iemand opgepakt door de SBU die van plan was om aanslagen te plegen. Bij hem thuis werden wapens, munitie en explosieven gevonden. Volgens de staatsveiligheidsdienst zou de man contacten hebben met buitenlandse organisaties.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: