zaterdag 4 april 2015

OVSE'ers onder indruk van vliegveld Donetsk

Voor het eerst is het waarnemers van de OVSE gelukt om een bezoek te brengen aan de luchthaven van Donetsk, althans wat daar van over is na maandenlange beschietingen. Woordvoerder Michael Bocjoerkiw zegt dat de waarnemers al heel wat vernielingen hebben gezien in Oost-Oekraïne, maar dat ze onder de indruk waren van wat ze op het vliegveld te zien kregen.

De waarnemers bekeken het parkeerterrein aan de voorzijde van de luchthaven en zagen ook de derde en vierde verdieping van de terminal waar de 'cyborgs', Oekraïense soldaten, lange tijd stand hielden tegen de pro-Russische rebellen. Er liggen nog altijd lichamen op het terrein en zoveel verbruikte munitie dat het volgens de waarnemers moeilijk in te schatten is om hoeveel het gaat.

Ook is onduidelijk hoeveel lichamen zich nog onder het puin van de kapotgeschoten gebouwen bevinden. De OVSE wil zich inzetten om deze lichamen te bergen en over te geven aan de Oekraïense autoriteiten. Het enige levende wezen dat de waarnemers op het vliegveld zagen, was een zwerfkat in de restanten van de terminal. Tijdens hun bezoek was het muisstil, er werd geen enkel schot gelost.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: