donderdag 16 april 2015

OVSE telt zeker 700 explosies op één dag

De waarnemers van de OVSE hebben gisteren meer dan 700 explosies geregistreerd in de omgeving van de stad Donetsk. ''Er wordt intensief gevochten op en rond het vliegveld van Donetsk dat in handen is van de separatisten, vooral bij het door het leger gecontroleerde Adviivka'', meldt de OVSE op haar website.

Het vliegveld ligt op 11 kilometer ten noordwesten van Donetsk, Adviivka op 17 kilometer. De waarnemers bevonden zich gisteren bij het spoorwegstation op 8 kilometer ten noordwesten van Donetsk. De explosies zouden veroorzaakt zijn door zware artillerie, tanks of mortieren ''voor 82 of 120 millimeter'' munitie. Zware artillerie zou daar volgens de afspraken van Minsk-2 helemaal niet mogen zijn. De waarnemersmissie spreekt zich niet uit van wie die zware artillerie is.

De OVSE meldt dat het in het door de separatisten gecontroleerde Sjirokino, 20 kilometer oostelijk van Marioepol, voor de tweede dag op rij relatief rustig is geweest. Hier is in de afgelopen weken herhaaldelijk zwaar gevochten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: