maandag 20 april 2015

Legertje van 9.000 rebellen verzameld in Loehansk

Er hebben zich bijna 9.000 pro-Russische rebellen, Russische soldaten en huurlingen verzameld in de stad Loehansk en aangrenzende dorpen. Dat schrijft parlementslid en militair expert Dmitro Timtsjoek vandaag op zijn Facebookpagina. ''Ze hebben Loehansk tot één groot militair kamp gemaakt. Er zijn nu zes grote eenheden met in totaal tussen de 5.500 en 6.000 manschappen in de stad.''

In de dorpen in de omgeving, vooral in Kamjanobridskii en Stanitsja Loehanska bevinden zich volgens Timtsjoek nog eens 3.000 manschappen. Ten zuiden van Loehansk zou steeds meer artilleriegeschut bijeen worden gebracht. Het is een opvallende ontwikkeling, aangezien het juist de provincie Loehansk het rustigst is geweest in de afgelopen weken.

Er waren gisteren geen doden of gewonden onder de Oekraïense soldaten. Dat meldt het leger. Wel werd het staakt-het-vuren weer een vijftigtal malen geschonden. In de provincie werd het leger aangevallen in de omgeving van Avdiivka, Piski, Opitne en Krasnohorivka. Nabij Opitne was een scherpschutter van de rebellen actief, aldus een legerwoordvoerder vanmiddag.

Bronnen: Ukrinform, Censor.net

Geen opmerkingen: