vrijdag 17 april 2015

Eén soldaat gewond bij aanvallen van rebellen

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteravond tot vijftien maal toe aangevallen. Dat meldt het hoofdkwartier van de anti-terrorismebestrijding in Oost-Oekraïne. Er is één soldaat gewond geraakt. Twee van de aanvallen waren in de richting van bewoonde gebieden. Er zou door de rebellen langs de frontlijn met 120 millimeter mortieren geschoten zijn, hetgeen in strijd is met het Minsk-2 akkoord.

Dat zou onder meer gebeurd zijn vlakbij het dorp Piski, op enkele kilometers van het vliegveld van Donetsk dat in handen is van de rebellen. Omstreeks 23.00 uur werd een eenheid van het Oekraïense leger beschoten bij het dorp Talakivka, in de omgeving van de havenstad Marioepol. Er zou met granaatwerpers en machinegeweren geschoten zijn nabij de steden Adviivka en Popasna, en bij het dorp Opitne.

In de provincie Loehansk werd met mortieren geschoten op eenheden van het leger geschoten die zich in de buurt van het dorp Size bevinden. Er werden weer drones van de rebellen gesignaleerd. Ditmaal in de buurt van Loehansk en bij Marioepol. Zo'n onbemand verkenningsvliegtuigje werd door het leger met een luchtdoelraket uit de lucht geschoten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: